Naar hoofdinhoud

Gratis vervoer naar stembureaus op 6 juni voor inwoners van gemeente Helmond met een beperking

Heeft u een beperking, bent u slecht ter been of heeft u een chronische ziekte? De gemeente Helmond biedt u op 6 juni gratis vervoer van en naar het stembureau met Taxbus. Een begeleider mag gratis mee. We zorgen voor extra capaciteit op deze dag, zodat de wachttijden zo kort mogelijk zijn. U hoeft geen Wmo vervoerspas te hebben om hier gebruik van te maken.

Hoe werkt het?

Om uw rit te boeken belt u met 0800 0234 795 en geeft u aan dat u een rit naar een stembureau wil boeken. De telefonist neemt met u de ritgegevens door en boekt uw heen- en terugrit naar en van het door u gewenste stembureau. Uiteraard kunt u eventuele hulpmiddelen of een begeleider meenemen. Er zijn voor u (en uw begeleider) geen kosten verbonden aan de verkiezingsritten.

Stemmen voor iedereen mogelijk maken

De gemeente Helmond biedt u gratis vervoer naar de stembureaus aan, omdat zij het belangrijk vindt dat iedereen kan stemmen, ook als het lastig is om naar het stembureau te komen vanwege een beperking of ziekte. Kijk voor meer informatie over de verkiezingen op de website van de gemeente Helmond (www.helmond.nl/verkiezingen).