Naar hoofdinhoud

Gekozen locatie / Eindhoven en omstreken

Best
Eindhoven
Geldrop-Mierlo
Nuenen
Veldhoven
Waalre

<<< Wijzig locatie

Wat is Taxbus? - Eindhoven e.o.

Taxbus is in de betrokken gemeenten vervoer van deur tot deur voor mensen met een Wmo-vervoersindicatie en daarnaast in Geldrop-Mierlo ook voor ouderen.

Met Taxbus reist u op een eenvoudige manier binnen de regio naar bijvoorbeeld familie, het winkelcentrum of naar het station. Een avondje uit is ook mogelijk: Taxbus brengt u comfortabel naar uw bestemming, haalt u weer op en brengt u weer veilig thuis. Door gebruik te maken van Taxbus reist u zelfstandig overal naar toe, maar iemand meenemen mag ook.

Taxbus is bedoeld voor sociaal recreatieve doeleinden en mag niet gebruikt worden voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer en vaste ritten naar dagbesteding of dagbehandeling.

U kunt op elk gewenst moment gebruikmaken van Taxbus. Taxbus staat 7 dagen per week van 06.00 uur ‘s morgens tot 01.30 uur ‘s nachts voor u klaar. Alleen tijdens de jaarwisseling (31 december/1 januari) gelden aangepaste tijden en voorwaarden. Wij halen u bij de voordeur op met een taxi of taxibus en brengen u zonder overstap naar uw bestemming.

Taxbus werkt net iets anders dan een gewone taxi. Zo mag Taxbus 15 minuten eerder of later dan het afgesproken tijdstip bij u aankomen en kan tijdens de rit een stukje worden omgereden om andere reizigers (waarmee u een stukje van de rit de Taxbus deelt) op te halen of weg te brengen. Dat maakt Taxbus voordeliger dan de gewone taxi!