Naar hoofdinhoud

Boekingsstop regio Eindhoven 17 en 18 februari

De afgelopen maanden is tussen werkgeversorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) en de vakbonden (CNV en FNV) onderhandeld over een nieuwe cao Zorgvervoer en Taxi. Er is een nieuwe cao Zorgvervoer en Taxi afgesloten met CNV Vakmensen die loopt van 1 januari 2023 tot en met 30 juni 2024. FNV heeft besloten de cao niet te ondertekenen en door te gaan met actie voeren. FNV heeft landelijke stakingen aangekondigd op vrijdag 17 februari en zaterdag 18 februari aanstaande in het Zorg- en Taxivervoer.

Op dit moment nog niet bekend om hoeveel chauffeurs het daadwerkelijk zal gaan. De gevolgen van deze stakingsactie zullen in sommige gevallen pas op de dag zelf merkbaar worden. Om te voorkomen dat u voor niets op de Taxbus staat te wachten is besloten om per direct geen ritten in de regio Eindhoven meer aan te nemen voor vrijdag 17 februari en zaterdag 18 februari.
Heeft u al een rit geboekt voor 1 van deze dagen? Dan kan het zijn dat de vervoerder nog contact met uw opneemt. Als u niets hoort, dan wordt de rit gewoon gereden. Ritten met medische doeleinden worden die dagen ook gewoon gereden (bijvoorbeeld naar ziekenhuizen), evenals retourritten en prioriteitsritten.

Bovenstaande geldt voor pashouders uit:

Best

Eindhoven

Geldrop-Mierlo

Nuenen

Veldhoven

Waalre

De pashouders uit de andere gemeenten zullen naar verwachting geen hinder ondervinden van de stakingen.