Naar hoofdinhoud

Update juni 2021: Richtlijnen Taxbus in verband met coronamaatregelen

Op 11 juni 2021 zijn er nieuwe richtlijnen opgesteld voor veilig gecombineerd zorgvervoer met de taxi. Deze richtlijnen zijn opgesteld door KNV (Koninklijk Nederlands Vervoer) naar aanleiding van een advies vanuit het OMT over het vervoer van ouderen en mensen met een verstandelijke beperking.

De belangrijkste wijzigingen zijn dat er een versoepeling van de zitplaatsbeperking wordt ingesteld, er mag dus weer meer gecombineerd worden door de vervoerders.

Bovenstaande meegenomen gelden per 21 juni 2021 de volgende richtlijnen binnen het Taxbus-vervoer:

  • Als u een rit boekt, dan stelt de telefonist u enkele vragen om na te gaan of u geen Corona gerelateerde klachten heeft (gezondheidscheck). Als u geen klachten heeft, dan mag u met de Taxbus reizen.
  • De chauffeur draagt een chirurgisch/medisch mondkapje. U bent verplicht een chirurgisch mondkapje (type II of type IIR)* bij u te hebben en deze te dragen in de taxi. Indien u dit niet bij u heeft en/of weigert op te zetten, dan kan de chauffeur u (voor zijn/haar en uw veiligheid) niet vervoeren.
  • Wij verzoeken u om “reizen via automatische incasso" aan te vragen, voor meer informatie klik hier: reizen via automatisch incasso.
  • U laat uw pasje zien aan de chauffeur, maar hoeft dit niet te overhandigen.
  • Als u vanuit uw gemeente een indicatie heeft zoals reizen per taxibus of taxi personenauto, dan zal de vervoerder hier rekening mee houden.
  • Er mogen per bank of rij stoelen twee zitplaatsen bezet zijn, waarbij geen reiziger naast de chauffeur mag plaatsnemen.
  • Reizigers stappen zo mogelijk zelf in- en uit en doen de gordel om, maar de chauffeur kan wel ondersteunen als dit nodig is.

* Zie voor meer informatie: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2020/05/20/mondneusmaskers-of--kapjes-verschillende-soorten onder het kopje “Chirurgische maskers”

Chirurgische mondkapjes zien er als volgt uit en hier zal type II of type IIR op staan:

Chirurgisch mondkapje 1


Chirurgische mondkapje type 2

Chirurgisch mondkapje 2
Chirurgische mondkapje type 2R